Hepimiz, soğanların, keskin kokularına rağmen, sağlığımız için çok yararlı oldukları gerçeğinin farkındayız. Sizi hastalıklardan koruyan özelliklere sahipler. Bunlar doğada antibiyotik, antimikrobiyal ve antiseptiktir. Besin içeriği ve sağladıkları faydalar hepimizin bildiği bir şeydir, ama soğan kabuğunun, soğandan daha fazla antioksidan içerdiğini biliyor muydunuz?

Evet, doğru okudunuz. Soğan kabuğunu soyup, bu atılan parçaların yemeklerinizi daha da lezzetli ve faydalı olabileceğini fark etmeden çöpe atıyoruz. Uzmanlar, kan basıncını kontrol etmede ve atardamarların tıkanmasını önlemede yardımcı olabilecek quercetin (bir flavanol) içerdiğini bildirmektedir. Soğan kabuğu, koroner hastalığın önlenmesine yardımcı olan lif ve fenolik bileşiklerle doludur.

Yani, bir dahaki sefere bir soğan soyunup cildi sararken, bir an durun ve soğan derisinin sağlığındaki faydaları hatırlayın. Bunlardan birkaçı aşağıda belirtilmiştir:
Soğan Kabuğunun Faydaları
LDL kolesterol seviyelerini azaltmada yardımcı olurlar.
Optimal kan basıncı seviyelerini korumaya yardımcı olurlar.
Depresyon tedavisinde yardımcı olurlar.
Alerjilere karşı savaşmaya yardımcı olurlar.
Kas gelişimini destekler.
Enflamasyonu azaltmada yardımcı olurlar.

https://youtu.be/qxI5IBnai7Y

Şimdi, soğan kabuğunun yenilebilir olmadığından vücudunuz için nasıl faydalı olabileceğini düşünebilirsiniz. Cevap çok basittir – soğan cildinin sağlığınıza, bedeninize ve cildinize iyi yapabileceği birçok yol vardır. Burada, çöp kutularınıza attığınız bu kabuklardan en iyi şekilde yararlanabileceğiniz birkaç yol.

Soğan kabuğunda bulunan besin maddelerini birleştirmenin en hızlı ve en kolay yolu, bunlardan birkaçını çorba veya sosu ekleyip, pişirmektir,servis yapmadan önce tencerenizden süzerek çıkarabilirsiniz.
Bunları kullanmanın başka bir yolu da çay topunu kullanarak çay yapmaktır. Bir süre kaynayan suya girmelerine izin verin.


Soğan kabuklarının da bacak kramplarını iyileştirmek için büyük bir çare olduğu düşünülmektedir. İşte yapabileceğiniz şey budur – soğan kabuğunu  15-20 dakika suda yağlayın. Şimdi, temiz bir bez veya süzgeç kullanarak suyu boşaltın ve yatağa gitmeden önce bu demlenmeyi çay olarak için. Bir hafta kadar bunu tekrarlayın, ve yakında, o korkunç krampların gittiğini göreceksiniz!
Soğan Kabuğunu, yünlü giysiler için bir boya olarak  bile kullanabilirsiniz.


Soğan kabuğunu ,soğan doğrarken, parmaklarınızın bıçak nedeniyle kesilmelerine karşı korunmanıza yardımcı olması için de kullanabilirsiniz. İşinizi halledecek ve ellerinizi aynı zamanda güvende tutacaktır. Yapmanız gereken tek şey kalın deriyi soymak, kabuğun kalın kısımlarını katlamak ve daha sonra bir kulp olarak kullanmak, soğan doğramaya başlamaktır. Bu doğal sap, soğana kadar soğanı dengeli tutacaktır. Yani, soğan doğramada çok yetenekli değilseniz , soğan derisi sizin için bir cankurtaran olabilir. İşte daha iyi anlamak için soğanları nasıl kolayca kesebileceğinizi gösteren resimsel bir sunum:

Soğan derisi de saç boyası olarak kullanılabilir. Ve en iyi kısmı diğer saç bakım ürünlerinden daha ucuzdur. Sarı saçta en iyi sonucu verir. Soğan derisini saç boyası olarak kullanmak için, yarım saat kadar bir bardak suya 30-50 gram soğan kabuğu kaynatın. Süre sonunda suyun kıvamı kalınlaşacaktır. Suyu süzün ve sonra bunu saçınıza uygulayın. Bir süre dursun ve sonra şampuanla durulayın. Saçınıza güzel bir altın parlaklık katacak.
Soğan kabuğu ayrıca saç büyümesini destekler. Bunun nedeni, soğanların sülfür açısından zengin olmasıdır. Bu mineral kollajen oluşumunu teşvik eder ve böylece saçlarınızın bakımında yardımcı olur. Soğan kabuklarını suda kaynatıp, saçların büyümesini teşvik etmek ve sağlıklı ve parlak saçları korumak için kullanabilirsiniz.

Herhangi bir deri hastalığından muzdaripseniz, cildinizin üzerine soğan kabuğu sürün. Bu tahrişten kurtulmanıza yardımcı olabilir. İltihaplı bölgeyi yavaşça ovun ve sonra nazik bir sabunla yıkayın.
NOT: Organik soğan kabuğu kullandığınızdan emin olun; Diğerleri sağlığınıza zararlı olabilecek böcek ilaçları içerir. Ayrıca, hamile iseniz veya emziriyorsanız, cildinizde tahrişe neden olabileceğinden, bu yöntemleri denemeyin.

Tepkiniz nedir?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Bayıldım
0
Emin Değilim
0
Beğenmedim
0

Bunlar da hoşunuza gidebilir

Yorumlarınız Çok Değerli..