Havuç suyu, vücudun hızla ve kolayca emdiği zengin bir A vitamini kaynağıdır. Bu meyve suyu ayrıca B, C, D, E, PP, K vitaminleri de içerir. Vitaminlerden ayrı olarak, meyve suyu da büyük miktarlarda mineral içerir: kalsiyum, magnezyum ve vücuttaki organik bileşiklerin dengesini koruyan demir: fosfor, sülfür, silikon ve klor.

Havuç suyu, sindirimin yanı sıra, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır, sinir sistemini korur ve vücudun canlılığını desteklemede büyük bir yardımcıdır.

Bu Kadar Çok Faydası Olan Havuç Suyunu Hazırlamanın En Doğru Şekli İse Şöyle:

Havucunuzu yıkayın, soymadan sadece yüzeyini temizleyin, tekrar yıkayın, sonra havucunuzu rendeleyin ve ince bir gazlı bez ile sıkın.
Dilediğiniz herhangi bir meyve suyunun dörtte birini dökün veya bir limon dilimi ekleyin.
Tereyağlı bir parça ekmek ile içilirse daha iyi olur (havuçun yağa ihtiyacı olduğunu unutmayın!).
Suyu, hazırlandıktan sonra yarım saatten daha uzun süre açık tutmamaya dikkat edin ;yararlı özellikler kaybolur.

Havuç suyunun yararlı özellikleri

Havuç suyu, anemi oluşumu, iştahsızlık, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları, solunum organları, göz bozuklukları, vitaminler C ve A ile ilgili olarak avitaminozis, özellikle hastalıkların ilk günlerinde tükenme ve hipertansiyon, enfarktüs için tavsiye edilir.
Taze, çiğ havuç suyu ülserleri başarılı bir şekilde tedavi eder,gastrik asidi düzenler ve ayrıca kansere karşı kullanılan bir araçtır.

Hamilelerde ve emziren annelerde

Hemşirelik için, süt kalitesini artırmak için çok fazla havuç suyu içmek gerekir. Hamileliğin son aylarında kullanılacak yeterli miktarda taze havuç suyu, doğum sırasında sepsis riskini azaltır. Yarım litre taze havuç suyunun günlük kullanımı, vücut için 12 kilogramdan daha yüksek bir kalsiyum tablete sahiptir.

Solunum hastalıkları

Akciğerler ve diğer organlar ve ciddi solunum yolu hastalıkları için önerilir. Sabahları taze sıkılmış havuç suyunu ,kahvaltı yerine tüketmeniz gerekiyor suyu (200 ml) ve kahvaltı yerine bir ay boyunca tüketimi, bronşit ,astım ve karaciğer hastalığının saldırılarını tamamen düzenler.Bu uygulamaya ,bir hafta ara verildikten sonra tedavi tekrarlanır.

Mesanede taş

Mesanede ve safra kesesinde taşa karşı havuç suyu kullanın. 4 ila 6 ay boyunca günde 3 veya 4 kez birer kaşık şeklinde tüketin. Bunu, hamile kadınlar için de poliartrit, osteokondroz, miyokard enfarktüsüne (ilk günlerde) karşı da kullanın. Çocuklarda görme keskinliği için oldukça faydalıdır.

İshal

Eğer çocuğunuz ishal ise bunu deneyebilirsiniz.Parazitlerle mücadele etmesi için ,sabahları ve akşamları bir çorba kaşığı havuç suyu içirin. Daha da etkili bir uygulama istiyorsanız,sütle pişireceğiniz havuç suyunuzu (her bir bardak süt için üç çorba kaşığı) ,öğünlerden önce 3-4 kez tüketmesini sağlayın

Özellikle soğuk algınlığı ve cilt rahatsızlıklarına yatkın çocuklar için havuç suyu önerilir.

Öksürüğe karşı

Öksürükten bir an önce kurtulmak için; 1 Kaşık Bal ile 1 Kaşık Havuç Suyunu karıştırıp günde 2 kez tüketmelisiniz.

Cilt hastalıkları

Kuru cilt, dermatit ve diğer cilt bozuklukları da belirli elementlerin vücudundaki eksikliğin bir sonucudur. Bu elementler havuçlarda bulunabilir.

Göz hastalıkları

Aynı şey oftalmia, konjunktivit ve diğerleri gibi göz hastalıkları için de geçerlidir. Bir yemek öncesi veya sonrasında bir bardak havuç suyu bir çorba kaşığı balla içilir. Sıcak süt ile günde 2-3 kez içebilirsiniz. Çocuklarda doz yaşlarına göre azaltılmalıdır.

Harici kullanım:

Limon suyu ile  Havuç Suyu karışımı, saçın kökünü güçlendirmek için kullanılır, aynı zamanda yüzün beyazlatılması ve mollerin uzaklaştırılması için kullanılır. Stomatitis hastalarına ağızdan yeni hazırlanmış havuç suyu ile durulanması önerilir. Günde iki litreye bölünmüş yarım litre suyu içebilirsiniz.

Havuç Suyunun birçok farklı kullanım alanının ve faydasını öğrendikten sonra,hayatınızda daha fazla yer almasını sağlamanız dileğiyle…

Tepkiniz nedir?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Bayıldım
0
Emin Değilim
0
Beğenmedim
0

Bunlar da hoşunuza gidebilir

Yorumlarınız Çok Değerli..