Benim başıma gelmez diye düşünüp çok da umursamadığımız bazı durumlarda yapmamız gerekenleri bilmemek ,ne yazık ki ölümle sonuçlanabiliyor. İşte size vereceğimiz bu hayat kurtaran bilgileri mutlaka aklınızın bir köşesinde bulundurun,dikkatlice okuyun…

İşte “Zor Durumlarda Hayatınızı Kurtarabilecek 12 Değerli Bilgi”

1. Takip edildiğinizi düşündüğünüzde ne yapmalısınız?

Direksiyon başındayken takip edilme hissine kapılmayan yoktur. Bu his çoğu zaman asılsız da olsa basit bir taktikle konuyu kökten çözebilirsiniz. 4 kez art arda sağa dönün. Sonunda başladığınız yere dönmüş olacaksanız. Eğer sizi takip ettiğinizi düşündüğünüz araç hala arkanızda ise, gerçekten tehlikedesiniz.

2.Eğer kuvvetli bir akıntıya kapıldıysanız panik yapmayın ve tüm gücünüzle yatay olarak/kıyıya paralel olarak yüzün. Pek kolay olmasa da sonunda girdaptan çıkacaksınız.

3. Sıklıkla karşımıza çıkan yazılarda kalp krizi geçiren kişilerin ilk yardım gelene kadar öksürmeleri öneriliyor. Ama bu yarardan çok zarar getirebilecek bir öneri.

Kalp krizi sırasında öksürmek yalnızca aşırı kalp ritm bozukluklarında ve hatta kalp durması (kardiyak arrest) sırasında zaman zaman etkili olabilen bir yöntem. Uygulandığı tek yer ise, yoğun bakımda yatan ve monitorize edilmiş (yani kalp ritmleri elektronik cihazlarla takip edilen) hastalar.

Kendinizi ve diğer insanları boğulmaktan nasıl kurtarabilirsiniz?

4.Eğer suya düştüyseniz ve yüzme bilmiyorsanız endişelenmeyin. Hayatta kalmak için yüzmeniz değil, batmamanız yeterlidir. Nefesinizi tutup suyun sizi kaldırmasını beklemelisiniz.

Eğer boğulmakta olan birine yardım etmeye çalışıyorsanız mümkünse yanınıza ip ya da havlu benzeri bir şey alın. Panik halindeki biri, yardım etmenize olanak tanımadan sizi de batırabilir. Eğer bir cisim bulamadıysanız boğulan kişiye arkadan yaklaşıp kolunuzla göğsünden kavrayın ve nefes almasını sağlayın. Eğer size sarılmaya çalışırken hareket etmenizi engellerse dibe doğru yüzüp kurtulun ve aynı hareketi tekrar deneyin.

5. Yangın söndürücünüz mü yok? Bir kolayı yangın söndürmede kullanabilirsiniz.

6. Bazı besinler ilaçlarla birlikte tüketildiğinde etkileşim gösteriyor. Mesela greyfurtun, düzenli alınan ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilme riski var.

Greyfurtun içinde bulunan ve CYP23A4 olarak tanımlanan bir enzim mide-bağırsak yollarında bazı ilaçlarla etkileşime girerek bu ilaçların ya etkilerini azaltıyor ya da ilaçların kan dolaşımındaki etkisini tehlikeli seviyelere çıkarıyor.

7. Vücudunuza bir şey saplandıysa çıkarmamalısınız.

Eğer bir nesne vücudunuza saplandıysa bir damara gelmiş ve onu tıkıyor olabilir. Şikago Tıp Merkezi doktorlarından Dr. David Beiser ”Eğer size saplanan şeyi çıkartırsanız deliği açabilir ve kan kaybından ölebilirsiniz.” diyor.

8. Evdeki “Yaşam Üçgeni” alanlarını belirleyiniz.
Evdeki “Yaşam Üçgeni” alanlarını belirleyiniz.
Yapılar yıkılırken, eşyaların üzerine düşen tavan ağırlığı ya da içerideki mobilyalar bu nesnelere çarparken yanlarında bir yeri boşluk bırakırlar. Bu boşluk “yaşam üçgeni”dir. İşte bu kısımları belirlerseniz zarar görme riskini azaltmış olursunuz. Unutmayın eşya ne oranda büyük, ayrıca ne oranda sağlamsa daha az ezilecektir.

9. Yanan bir binadaysanız ve nefes alamıyorsanız çömelin. Solunabilir hava yere yakın yerde olur.

10. Kabartma tozu yandığında karbondioksit dumanı çıkardığı için küçük ev kazalarında yangın söndürmede kullanabilirsiniz.

Tavadaki yağın alev alması veya elektrikli küçük ev aletlerinin neden olduğu yangınların üzerine bir avuç kabartma tozu atarak yangının büyümesini engelleyebilirsiniz.

11. Yardım çığlığı atacağınız zaman belirli bir kişiye seslenin. (“Hey sen yeşil tişörtlü” gibi).
Bu, insanların harekete geçmesi olasılığını arttırır ve yandan izleyen etkisine düşmelerini önler.

12. Kaybolunca ne yaparsınız?

Eğer kaybolduğunuzu düşünüyorsanız etrafta dolaşmak yerine bir yere oturun. Panik halindeyken karar vermeniz ve doğru yolu bulmanız daha zor olacaktır. Biraz sakinleşip detaylıca düşündükten sonra daha doğru tercihler yapacağınıza emin olabilirsiniz.

”Üç Kuralı’’ size fikir verebilir. Şöyle ki;
Açlık sizi 3 haftada öldürür.
Susuzluk sizi 3 günde öldürür.
Soğuk sizi 3 saatte öldürür.
Oksijensizlik sizi 3 dakikada öldürür.
Panik ise sizi yalnızca 3 saniyede öldürebilir!

Bu 12 Önemli Bilgi Zor Durumlarda Size Yardımcı Olacak veya Kendinizi Tehlikeye Atmanızı Önleyecektir…Sevdiklerinizin de bunları Bilmesini Sağlayın,Paylaşın ,Anlatın,Aktarın…

Tepkiniz nedir?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Bayıldım
0
Emin Değilim
0
Beğenmedim
0

Bunlar da hoşunuza gidebilir

Yorumlarınız Çok Değerli..